Helder schrijven

Verbeter jouw schrijfvaardigheid! Tijdens deze cursus leer je aan de hand van de piramidetechniek hoe je een duidelijke en begrijpelijke structuur aanbrengt in jouw teksten. Zo wordt jouw schriftelijke communicatie effectiever en worden je teksten beter begrepen door je publiek.

1 lesdag, klassikaal, maximaal 12 deelnemers, lestijden 09:30 - 17:00, studiebelasting 8 uur

Leerdoelen

Na een korte introductie over piramideschrijven ga je direct, onder begeleiding van de trainer, oefenen met echte teksten. Je begint met eenvoudige korte mails en vanaf de middag werk je aan de teksten die je zelf hebt ingebracht. Na afloop van de cursus:

  • hebben jouw teksten een duidelijke en begrijpelijke structuur;
  • merk je dat jouw schriftelijke communicatie effectiever is, doordat je het publiek tijdens het schrijven voor ogen houdt;
  • heb je jezelf een methode eigen gemaakt om doelgericht en helder te schrijven.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die effectief schriftelijk wil leren communiceren.

Voorkennis en ervaring

MBO+ werk- en/of denkniveau. Belangrijk: je moet eigen teksten meenemen waarmee je kan oefenen.

Verdere beschrijving

Hoe zorg je ervoor dat je tekst niet alleen goed begrepen, maar ook geaccepteerd wordt door je publiek? In deze training leer je aan de hand van het piramideschrijven te komen tot een bondige, heldere tekst. De piramidetechniek is effectief bij allerlei verschillende tekstsoorten, zoals e-mails, memo’s, (management)samenvattingen, informatiehandboeken en instructies.

Waarom deze training? In een tijd waarin er dagelijks sprake is van een enorme toestroom aan informatie is het goed en zelfs noodzakelijk waar dat kan bij te dragen tot bondigheid en begrip. Bij deze training leer je in korte tijd helder schrijven.

Agenda

  • Maandag 3 juni 2024

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden cursus Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen mits ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)