Creatief denken

Stimuleer jouw creatieve denkproces! Tijdens deze cursus leer je aan de hand van oefeningen en spelvormen hoe je buiten de gebaande paden kunt denken en zo verrassende oplossingen kunt vinden voor complexe vraagstukken.

1 lesdag, klassikaal, maximaal 12 deelnemers, lestijden 09:30 - 17:00, studiebelasting 8 uur

Leerdoelen

Na het afronden van de cursus:

  • kun je aan de hand van de ‘’wiebertjes’’-methode divergeren (creatieve ideeën bedenken) en convergeren (het omzetten van die ideeën naar concrete, bruikbare oplossingen);
  • heb je kennis over de verschillende manieren waarop je van brainstorm naar concrete output kan gaan;
  • heb je inzicht in wat nodig is om tot een bruikbare oplossing te komen.

Doelgroep

Deze cursus is interessant voor iedereen die buiten de gebaande paden wil leren denken, voor iedereen die tot creatieve oplossingen wil komen.

Voorkennis en ervaring

HBO werk- en/of denkniveau in verband met de verdieping op casuïstiek en de bijbehorende achtergronden/theoretische modellen.

Verdere beschrijving

Via verschillende methoden en oefeningen, ook in spelvorm, leer je dat creatief denken voor iedereen mogelijk is. Je leert bovendien dat het niet ‘eng’ is om buiten de gebaande paden te denken en zelfs met zeer praktische en toepasbare oplossingen te komen voor relevante vraagstukken. Deze vaardigheid kan je als informatieprofessional helpen om casuïstiek in een ander licht te zien en met oplossingen te komen die misschien niet voor de hand liggen.

Agenda

  • Woensdag 24 juli 2024 (VOL, wegens grote belangstelling)

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden cursus Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Onze trainingen zijn kosteloos voor jou, maar wij betalen hier wel voor. Hierom hebben we ter bevestiging het e-mailadres van je leidinggevende nodig.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen tenzij ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)