Adviesvaardigheden

Ontdek de kracht van effectief adviseren! Deze praktijkgerichte cursus helpt informatieprofessionals hun adviesvaardigheden te versterken en overtuigend te communiceren met uiteenlopende stakeholders.

Duur 3 lesdagen, vorm klassikaal op locatie, groepsgrootte maximaal 12 deelnemrs, lestijden 09:30-17:00, studiebelasting 24 uur

Leerdoelen

Het driedaagse programma bestaat uit interactieve werkvormen waarmee oefening ondersteund wordt door theorie, praktijkvoorbeelden en filmfragmenten en de deelnemers’ leervragen en casuïstiek centraal staan. Na het afronden van de training:

  • heb je inzicht in de bijzondere rol, positie en verantwoordelijkheid van de adviseur;
  • heb je geoefend met de effectiviteit van de persoonlijke adviesstijl;
  • heb je kennis van verschillende adviesstijlen en geoefend met het schakelen tussen die verschillende stijlen;
  • kun je diverse omgevingsdynamieken herkennen en aansluiten op diverse stakeholders;
  • heb je bijzondere expertise, waardoor je je aanpast aan de vraag/opdracht. Je bent hierdoor een overtuigende gesprekspartner;
  • heb je geleerd van de ‘best practices’ van de andere deelnemers.

Doelgroep

Adviseurs en inhoudelijk experts met adviestaken. Denk bijvoorbeeld aan informatie-adviseurs of adviseurs informatiebeheer.

Voorkennis en ervaring

HBO werk- en/of denkniveau en 2 jaar werkervaring.

Verdere beschrijving

Deze driedaagse training richt zich op eigentijds professioneel adviseren in de publieke sector. Op basis van de casuïstiek van de deelnemers en actuele inzichten uit zowel de adviespraktijk als -literatuur, wordt geoefend met effectieve adviesvaardigheid.

De onderwerpen hebben een opbouw van fundamentele thema’s als adviescommunicatie, -rollen, -posities, -verantwoordelijkheden, -proces naar analyse en diagnose van de adviesvraag, krachtenveldanalyse en aansluiting op de wereld van de klant/opdrachtgever.

Dit is nuttig voor informatieprofessionals, omdat je werkt aan je overtuigingskracht, ook als degene die je voor je neus hebt niet ook een informatieprofessional is. Je leert hoe je aansluiting zoekt en zo toch jouw boodschap en advies over kan brengen.

Agenda

  • Donderdag 16 mei, donderdag 30 mei en donderdag 13 juni 2024 (3-daagse cursus)
  • Donderdag 19 september, donderdag 3 oktober en donderdag 17 oktober 2024 (3-daagse cursus)

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden cursus Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen mits ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)