Basisprincipes metadataschema

Deze e-learning is een vervolg op de e-learning Basisprincipes Metadata. In dit tweede deel gaan wij dieper in op het metadataschema. In deze e-learning gaan wij nader in op metadata-elementen en andere begrippen die verband houden met metadataschema’s. Hierna leggen wij uit hoe een metadataschema in elkaar zit en hoe je een er één kunt aanpassen of opstellen voor jouw organisatie.

Deze e-learning is voor informatieprofessionals die zich binnen een overheidsorganisatie op een vrij abstract niveau bezighouden met metadata. Na het volgen van deze e-learning kun je:

  • de verschillende onderdelen van een metadataschema benoemen en beschrijven;
  • een metadataschema lezen;
  • de eerste stappen zetten in het opstellen van een metadataschema voor jouw eigen organisatie.

Aanmelden

Wil je deze e-learning volgen? Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt vanuit na aanmelding een toegangscode waarmee je de e-learning kunt volgen.

Aanmelden e-learning Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Om de trainers te helpen bij de voorbereiding vragen wij deze informatie. Als het een grote groep managers/ adviseurs is vereist dat een andere voorbereiding dan bij recordbeheerders en archivarissen.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Onze trainingen zijn kosteloos voor jou, maar wij betalen hier wel voor. Hierom hebben we ter bevestiging het e-mailadres van je leidinggevende nodig.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

Deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen mits ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)