Strijd voor de Tijd

De serious game brengt je naar een moment in de toekomst. Een onderzoekscommissie blikt terug op het beleid van de overheid van het (fictieve) Zaandonderland tijdens een grote crisis vier jaar eerder. En jullie moeten daarvoor op zoek naar informatie. Waar is die informatie destijds opgeslagen? Hoe vind je de juiste en volledige informatie? Op tijd? Ga samen met je collega’s de strijd aan in deze spannende en leerzame serious game!

Goed omgaan met overheidsinformatie is een essentieel deel van je werk. Alle informatie waarmee je werkt is nu én in de toekomst belangrijk voor jezelf, voor collega’s en voor de samenleving. Bewaar deze informatie daarom op de juiste manier. Met deze serious game leer je waarom en hoe je documenten juist moet opslaan, voor nu en later.

Reis in de tijd

In ‘Strijd voor de Tijd’ maken we een kleine reis in de tijd. Een onderzoekscommissie onder leiding van Menno Scholing blikt terug op het gevoerde beleid van de overheid van Zaandonderland tijdens een grote crisis vier jaar eerder, toen een pandemie dit fictieve land in haar greep had. Niet alleen de zorg, maar ook het onderwijs, de economie en de werkgelegenheid kregen grote klappen te verduren.

Voor deze onderzoekscommissie gaan jij en de andere deelnemers in teams op zoek naar de juiste informatie (verantwoording en bewijsvoering). Bij de ministeries, maar ook in de buitenwereld. Daarbij krijgen jullie hulp van Agent J., een tijdreiziger die beide tijdsperiodes met elkaar in contact brengt. Welke beslissingen nemen jullie samen? En welke effecten hebben die in de toekomst?

Overzicht met screenshots van de serious game genaamd Strijd voor de Tijd

Voor wie?

De serious game ‘Strijd voor de Tijd’ is voor alle rijksmedewerkers die willen stilstaan bij het belang van een informatiehuishouding op orde en goed informatiebeheer. Je kunt het spel individueel spelen, maar doe het vooral ook samen met je collega’s. En nodig meteen een informatieprofessional uit: deze kan meteen uitleggen welke afspraken er gelden voor het opslaan van documenten, metadata en nog veel meer binnen jouw organisatie. Zo kunnen jullie ervaringen uitwisselen en de resultaten direct koppelen aan afspraken met elkaar.

De sessie duurt 2 uur en bestaat uit een inleiding, het spel en evaluatierondes.

Meld je aan bij belangstelling!

Vul hieronder het formulier in voor deelnemers. Dan gaan wij op zoek naar een begeleider met wie jullie kunnen afstemmen op welke dag en tijd het spel kan worden gespeeld.

Let op! De game wordt begeleid door vrijwilligers. De pool met begeleiders wordt uitgebreid, maar vooralsnog is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Overweeg bij interesse in je eigen team te vragen naar iemand die het leuk zou vinden om de serious game te begeleiden.

Wil je het spel zelf begeleiden binnen een/jouw team? We organiseren regelmatig een bijeenkomst waarin je in twee uur wordt meegenomen in alle ins en outs van ‘Strijd voor de Tijd’ en hoe je de serious game het beste kunt begeleiden. Meedoen? Stuur een mail naar leerhuisihh@minocw.nl.

Aanmelden serious game ‘Strijd voor de Tijd’

Let op: geef je werkmailadres door.
Lever je zelf een begeleider aan?(verplicht)
Zelf een begeleider aanleveren is geadviseerd helemaal wanneer je meerdere teams de game wilt laten volgen.
Heb je al een datum waarop je de serious game wilt spelen?(verplicht)
Wij brengen je in contact met een begeleider om samen een datum in te plannen.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)