Onboarding van rijksmedewerkers

Goede informatiehuishouding is voor iedereen belangrijk. Dat geven we ook graag mee aan nieuwe rijksmedewerkers. In ons Leerhuis vind je een scala aan leermiddelen die kunnen worden ingezet tijdens de onboarding van nieuwe medewerkers. Ben jij een HR-adviseur, leidinggevende of nieuwe medewerker zelf? Bij ons ben je aan het juiste adres.

Toolkit

Onderstaande tools kunnen allemaal ingezet worden tijdens de onboarding van nieuwe medewerkers. Je kunt meerdere tools inzetten en deze combineren, of je kiest ervoor om één tool te gebruiken en de nieuwe medewerker mee te nemen in de wereld van informatiehuishouding.

Het aanbod is verdeeld tussen het 'Leerhuis en RDDI' en 'Uit ons netwerk'. Het aanbod uit ons netwerk is doorgaans specifiek geschreven voor één organisatie maar kan herschreven worden/ter inspiratie dienen voor jouw eigen werkomgeving. Het aanbod van het leerhuis is voor iedere rijksmedewerker toegankelijk.

Wij adviseren het aanbod door te nemen en te bepalen wat goed past bij jouw organisatie. Heb je daarnaast nog vragen of hoe je deze middelen kunt inzetten neem dan vooral contact met ons op.

Aanbod vanuit het Leerhuis en RDDI

Aanbod uit ons netwerk

Naast het bovenstaande aanbod zien wij dat er binnen ons netwerk ook al erg veel is ontwikkeld. Dit is doorgaans geschreven voor één departement of organisatie maar kan vaak herbruikt worden of ter inspiratie dienen.

Denk bij dit aanbod aan bijvoorbeeld;

  • Kennistoets IHH van BZK
  • Interactieve PDF 'Samenwerken in Proza' van OCW
  • Verscheidene introductie IHH PowerPoints van o.a. JenV, DNB, EZK/LNV, SZW
  • Handreiking '7 vuistregels voor het opslaan van informatie' van SZW
  • IHH dashboards/sturing in de praktijk van JenV
  • En meer!

Neem vooral contact met ons op zodat wij meer kunnen vertellen over wat er in ons netwerk gebeurt.