Ontmoeten

Naast leren en ontwikkelen is ook ontmoeten een belangrijk onderdeel van het Leerhuis. Terwijl je jezelf als informatieprofessional verder ontwikkelt, moedigen we je ook aan om het netwerkaspect van je professionele reis te omarmen.

Tijdens onze cursussen, webinars en evenementen krijg je de unieke kans om andere informatieprofessionals te ontmoeten. Zo kun je ideeën uitwisselen, samenwerken en sparren over uitdagingen, trends en kansen in het vakgebied. Naast ons eigen leeraanbod ondersteunt het Leerhuis ook diverse platforms waar informatieprofessionals samenkomen. Deze platforms bieden een rijke bodem voor discussie, kennisdeling en netwerkvorming. Neem eens een kijkje op een van onderstaande platforms of kijk naar de activiteitenagenda voor de komende events. 

Meerdere mensen aan tafel met laptop

Leerexpeditie Veranderprocessen door IHH-professionals

Als IHH-prof heb je in je werk veel te maken met veranderingen, die je al dan niet actief moet begeleiden. Daardoor wordt meer en meer van je verwacht. Hoe verlopen veranderprocessen? Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Je leert het en experimenteert ermee in de leerexpeditie Veranderprocessen door IHH-professionals. Vier dagdelen ga je samen met collega IHH-professionals op reis door de praktijk van de uitvoering van veranderprocessen.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Open Donderdagen

De Open Donderdagen zijn netwerkborrels voor iedereen binnen en buiten de overheid die zich bezighoudt met informatiehuishouding voor een open en transparante overheid. Het versterken van het netwerk en uitwisselen van ideeën staat centraal. De Open Donderdagen worden op initiatief van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding in samenwerking met het Nationaal Archief georganiseerd op de donderdagen van elke even week van de maand voor de informatieprofessional van binnen en buiten de overheid. De borrels zijn op een vaste tijd van 17.00u – 18.30u in het Nationaal Archief en zijn vrij te betreden, er is dan ook geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel.

Bekijk de Open Donderdagen op de website van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Community

Door middel van het opzetten van een community specifiek voor informatieprofessionals bij de Rijksoverheid, willen we het delen van die kennis en ervaring faciliteren. Wij gebruiken hiervoor een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform dat uitnodigt om actief kennis en ervaringen te delen en op te halen. Met als doel de professionele ontwikkeling van alle collega’s en daarmee het vakgebied. Momenteel wordt dit gefaciliteerd door KIA.

Het Leerhuis sluit ook aan bij bestaande communities zoals KIA, Breed en de KNVI. Lees meer en bezoek deze platforms via de links hieronder.

KIA

Het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA, is de ontmoetingsplaats voor vakgenoten op het gebied van informatie en archief. 

BREED

BREED is een netwerk voor kennisuitwisseling, discussie en best practices op gebied van (D)IV, Records Management en Informatie Management.

KNVI

KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, is in Nederland hét platform voor Professionals in Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening, waar iedere professional in deze disciplines zich thuis voelt.