Webinars

Vanaf mei 2023 organiseert het Leerhuis Informatiehuishouding, samen met de VNG, elke laatste donderdag van de maand een webinar rondom een actueel thema binnen informatiehuishouding.

Het doel van deze webinar reeks is je op de hoogte te brengen van dat actuele thema, maar tevens ander informatieprofessionals te ontmoeten. Daarom wisselen we inhoudelijke presentaties af met korte ontmoetingen met anderen. In een uur wordt bijgepraat en krijg je tevens te horen welke vraagstukken rondom dit thema bij je collega’s spelen. Elke webinar vatten we samen in een factsheet.

Bekijk onze webinarreeks

Hieronder vind je de factsheets en PowerPoints van de webinars die geweest zijn, de aanmeldingslink voor de komende webinar en de aankondiging van webinars die we reeds gepland hebben.

Webinar 2 november Ontdek de kunst van ketenarchivering

Webinar - 2 november 2023 'Ketenarchivering'

Nieuwsgierig naar wat ketenarchivering precies inhoudt en welke boeiende aspecten erbij komen kijken? Tijdens het webinar op 2 november nam onze gastspreker Jasper Slob je mee in de wereld van ketenarchivering. Een unieke kans om meer te leren over ketenarchivering en te sparren over praktijkervaringen met experts en medeprofessionals.

Vrouw met bruin haar maakt aantekeningen, tekst: Leer balanceren tussen archiefwet en AVG

Webinar - 28 september 2023 'Webinar AVG'

Welke uitdagingen doen zich voor bij het balanceren van openbaarheid en privacywetgeving bij de toegang tot gearchiveerde informatie? Kunnen technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) invloed hebben op de manier waarop we omgaan met informatie en privacy? En hoe zit het met verantwoordelijkheid en zeggenschap? Deze en nog veel meer vragen kwamen aan bod tijdens het webinar. 

In de webinar van 28 september hadden we niemand minder dan Gerrit-Jan Zwenne als keynote spreker. Hij nam ons mee in de wereld van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de raakvlakken met de archiefwet. 

Word een expert in Microsoft 365

Webinar - 29 juni 2023 ‘Microsoft 365’

Met Layla Hassan als presentator deelde Eric Burger, expert op het gebied van Microsoft 365, recordmanagement en governance o.a. een aantal effectieve strategieën voor het beheer van content en het succesvol inzetten van Microsoft 365 binnen de organisatie.

Bewaak de kwaliteit van informatiehuishouding binnen jouw organisatie

Webinar - 25 mei 2023 ‘Kwaliteit van informatiehuishouding’

Tijdens deze webinar ging gastspreker en presentator Layla Hassan, strategisch adviseur informatiehuishouding bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, samen met Dave Eickhoff van de Gemeente Veenendaal in op het belang van een kwaliteitszorgsysteem voor informatiehuishouding