AI en documentbeheer

Door de opkomst van ChatGPT kan iedereen experimenteren met Artificial Intelligence (AI). AI bestaat natuurlijk al langer en ook in het vakgebied van informatiehuishouding worden vormen van AI ingezet om bijvoorbeeld documenten beter vindbaar te maken. De vraag is natuurlijk wat er precies mogelijk is en wat daarbij komt kijken, waaronder ethische en juridische aspecten.

Cursusdetails

Duur: 1 lesdag
Vorm: klassikaal (fysiek)
Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 16 deelnemers
Lestijden: 09:30 – 16:00 uur
Studiebelasting: 8 uur

Leerdoelen

Deelnemers krijgen inzicht in mogelijke toepassingen van kunstmatige intelligentie bij documentbeheer en de daarbij noodzakelijke randvoorwaarden. Deze cursus is een unieke kans om hands-on ervaring op te doen met AI.

Na afloop kan je;

  • de belangrijkste AI technieken als machine learning en deep learning beschrijven en van elkaar onderscheiden;
  • de mogelijkheden die AI kan bieden in het kader van documentbeheer benoemen;
  • met een eenvoudige tool een model trainen en testen bij het automatisch metadateren van documenten;
  • de belangrijkste randvoorwaarden voor de inzet van AI bij documentbeheer, waaronder ethische en juridische aspecten, benoemen.

Doelgroep

Werk je als medior of senior informatiespecialisten en wil jij meer weten over de impact van, en hoe om te gaan met, AI in de informatiehuishouding? Dan is deze cursus voor jou.

Voorkennis en ervaring

Voorkennis van AI is niet noodzakelijk. Enkele jaren ervaring in het brede vakgebied van informatiehuishouding is gewenst.

Verdere beschrijving

In deze training leer je over de verschillende vormen van AI en de mogelijkheden voor informatiehuishouding. Bovendien ga je zelf aan de slag om te ervaren hoe je een model kunt trainen om documenten automatisch te classificeren. Daarbij gaan we tevens in op de noodzakelijke randvoorwaarden bij de inzet van AI bij informatiehuishouding.

Let op! Voor het practicum is het handig als je je laptop meeneemt.

Agenda

  • Woensdag 10 juli 2024 (VOL)

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden cursus Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Onze trainingen zijn kosteloos voor jou, maar wij betalen hier wel voor. Hierom hebben we ter bevestiging het e-mailadres van je leidinggevende nodig.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen tenzij ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)