Introductie informatiehuishouding & kwaliteitszorg

Maak kennis met de belangrijkste aspecten van kwaliteitszorg! In deze cursus leer je wat kwaliteit betekent binnen jouw organisatie en hoe je een zichtbare bijdrage kunt leveren aan kwaliteitszorg door het opstellen van een verbeterplan met behulp van de PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act).

1 lesdag, klassikaal, maximaal 12 deelnemers, lestijden 09:30 - 17:00, studiebelasting 8 uur

Leerdoelen

In deze cursus maak je stap voor stap kennis met wat er komt kijken bij kwaliteitszorg en doorloop je de cirkel van Deming (plan-do-check-act). Aan de hand van verschillende oefeningen leer je de inzichten direct toe te passen in de praktijk.

Na het afronden van de cursus:

  • weet je wat de definitie van kwaliteit en kwaliteitszorg is én wat deze begrippen binnen jouw werkpraktijk betekenen;
  • heb je kennis van modellen en methodieken over kwaliteitszorg
  • weet je welke stappen je doorloopt om te komen tot een verbeterplan (plan-do-check-act).

Doelgroep

Werk je als beginnend informatie-adviseur of recordmanager en heb je nog niet veel ervaring met het werken aan kwaliteitszorg? Dan is deze training een mooie mogelijkheid om kennis daarmee te maken.

Voorkennis en ervaring

HBO werk- en/of denkniveau. Belangrijk: je hebt een concrete werksituatie waarnaar je tijdens de cursus naar kunt verwijzen.

Verdere beschrijving

Steeds meer organisaties raken ervan doordrongen dat kwaliteitszorg meer inhoudt dan het opstellen van een handboek. Goede kwaliteitszorg vraagt om een integrale aanpak, zowel op het taakgerichte als mensgerichte vlak. Taken, omdat er nu eenmaal afspraken gemaakt moeten worden binnen een organisatie. Mensen, omdat het juist de mensen binnen een organisatie zijn die een wezenlijke bijdrage en invulling geven aan kwaliteitszorg. In deze introductietraining krijg je als deelnemer handvatten om vanuit verschillende invalshoeken te komen tot de antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat is kwaliteit?
  • Wat betekent kwaliteit voor mij en voor mijn organisatie?
  • Wat kan ik verbeteren/hoe kan ik een bijdrage leveren aan kwaliteitszorg op een zodanige manier dat mijn organisatie er zichtbaar op vooruit gaat?
  • Welke stappen zet ik om te komen tot een gedegen verbeterplan, welke stakeholders betrek ik hierbij en hoe voer ik een goede omgevingsanalyse uit?

Waarom deze training? Om te komen tot focus, overzicht en inzicht in het waarom van een verandering en de stappen die je zet bij het opstellen van een verbeterplan.  Indien je zoekt naar een cursus waarbij de focus ligt op de implementatie van een kwaliteitszorgsysteem volg dan de Verdieping informatiehuishouding & kwaliteitszorg.

Agenda

  • Dinsdag 23 april 2024
  • Maandag 17 juni 2024
  • Dinsdag 12 november 2024

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden cursus Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen mits ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)