Interactief leren met de serious game 'Strijd voor de Tijd'

In een tijd waar informatie sneller gaat dan ooit is het voor informatieprofessionals en rijksmedewerkers van cruciaal belang om effectief om te gaan met overheidsinformatie. De juiste opslag, toegang en een juist informatiebeheer van overheidsdocumenten spelen een grote rol binnen dagelijkse werkzaamheden. 

Groep van 3 personen achter een laptop waarbij 1 persoon aanwijzingen geeft

Om deze belangrijke vaardigheden te verbeteren en het belang van informatiehuishouding te delen introduceert Het Leerhuis Informatiehuishouding de serious game 'Strijd voor de Tijd'. Deze innovatieve game stuurt spelers naar een moment in de toekomst, waar een onderzoekscommissie het overheidsbeleid van Zaandonderland tijdens een crisis vier jaar eerder onder de loep neemt. Deelnemers worden uitgedaagd om in teams informatie te verzamelen en beslissingen te nemen, waarbij ze leren over het belang van het correct opslaan en beheren van overheidsdocumenten. Het spel is geschikt om individueel te spelen, maar ideaal om dit samen met collega’s te doen zodat je ervaringen kunt uitwisselen en direct actie kunt ondernemen door afspraken met elkaar te maken.

Wil jij het spel begeleiden?

Het begeleiden van "Strijd voor de Tijd" biedt een unieke kans voor professionals om hun kennis over te dragen en collega's te begeleiden in het leerproces. Wil je het spel gaan begeleiden? Dan kun je een informatiesessie volgen waarbij ons team je voorbereid op de rol van spelbegeleider. Zo kun je als informatieprofessional jouw team effectief leiden én belangrijke inzichten bieden uit de praktijk.

Wil jij het spel spelen?

Wil je het spel spelen samen met jouw team? Stuur een e-mail naar leerhuisihh@ocw.nl en ons team gaat op zoek naar een begeleider met wie jullie kunnen afstemmen op welke dag en tijd het spel kan worden gespeeld.

Wil je meer weten over de serious game of meer leren over informatiehuishouding? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van het Leerhuis.