Open Gov Week: Meet & Greet het Leerhuis live!

Naast de online Meet & Greet op donderdag 30 mei kun je het Leerhuis ook live ontmoeten tijdens de Open Gov Week. Tijdens de officiële aftrap op maandag 27 mei bij de gemeente Den Haag.

Beeld: ©Leerhuis Informatiehuishoudig

De gemeente Den Haag en het rijksbrede programma Open Overheid organiseren samen de officiële opening van de Open Gov Week in Nederland. Op 27 mei, van 16:30 tot 18:00 uur,  in het atrium van het stadhuis van Den Haag. En iedereen is van harte welkom om kennis en ervaringen te delen.

Voorlopig programma

  • Welkom in het stadhuis door Peter van Toor, directeur Juridische Zaken gemeente Den Haag
  • Officiële opening Open Gov Week 2024 door  Jacqueline Rutjens, programmadirecteur Open Overheid.
  • Speech door Marianne van den Anker, ombudsman gemeente Rotterdam. Marianne zet vol in op herstel van vertrouwen als het misgaat tussen inwoners of ondernemers en hun gemeente. Hoe doet ze dat en wat komt ze zoal tegen in de praktijk?
  • Meet & Greet: netwerktafels met projecten van overheden en inwoners die bijdragen aan meer openheid en transparantie. Hier tref je onder andere de kwartiermaker Open Overheid bij de gemeente Den Haag, de Maatschappelijke Coalitie Over Informatie Gesproken, het rijksbrede Programma Open Overheid, Grenzeloos Datalandschap (Provincie Zuid-Holland, Den Haag en Rotterdam), het burgerinitiatief Woningpaspoort Bezuidenhout, Datalab Den Haag, de ministeries van IenW en BZK én het Leerhuis Informatiehuishouding.
  • Borrel.

Lees de uitgebreide informatie op de website van het programma Open Overheid.